Inteligența artificială te „dezbracă” și tot ea te „îmbracă”. Fenomenul ciudat care a apărut pe internet

de: Iulia Kelt
10 02. 2024

După ce mai multe publicații au raportat că aplicațiile inteligență artificială pentru imagini care „dezbracă” femeile sunt în creștere, un nou instrument AI pentru imagini destinat femeilor câștigă popularitate, dar acesta adaugă haine în loc să le scoată.

DignifAI, inteligența artificială care te îmbracă

DignifAI a apărut prima oară pe controversatul site-ul de mesaje 4chan, unde oamenii folosesc instrumente AI generative pentru a adăuga haine la imaginile femeilor și chiar pentru a le șterge tatuajele.

Mișcarea DignifAI are un cont X (fostul Twitter) unde au fost postate câteva imagini luate la Premiile Grammy de duminică seara, în care aspectul lui Miley Cyrus și a lui Doja Cat este modificat.

Vezi și: Giganții de inteligență artificială, mai „secretoși” decât ar fi bine pentru omenire. Ce s-a aflat

Nu toate postările sunt despre femei, Post Malone, spre exemplu, are tatuajele distinctive luate de pe față, în timp ce imaginea infamă a lui Elon Musk pe un vas îl prezintă acoperit cu un costum folosind AI generativ.

Ce trebuie să știi

DignifAI are chiar și un site web care conține instrucțiuni despre cum să se configureze instrumentul generator de imagini AI. Acesta, ca majoritatea instrumentelor AI pentru imagini dubioase, este operat printr-o versiune offline a Stable Diffusion.

Vezi și: Lucruri uimitoare despre trecutul, prezentul și viitorul inteligenței artificiale: cum ne afectează viețile AI

Mișcarea a fost popularizată de influencerul conservator Jack Posobiec, care a început să împărtășească postările DignifAI.

Un raport realizat de Graphika, în decembrie, a arătat că aplicațiile AI care generează poze nud cu femei se răspândesc, ducând la scandaluri în comunități, dar și în liceele de licee din New Jersey și Spania.

Odată cu creșterea influenței AI-ului, aceste tipuri de scandaluri erau previzibile, dar mișcarea DignifAI este ceva diferit, adânc înrădăcinată în cultura Trad, argou de internet pentru tradițional, care susține o societate mai conservatoare, din trecut.

Într-un editorial pentru Daily Caller, orientat spre dreapta, Kay Smythe a scris: „Nu sunt sigură cum umilirea femeilor încrezătoare o să ajute să aducem demnitatea înapoi pe internet”.

Vezi și: Ce se întâmplă cu inteligența artificială în 2024. Tendințele, în continuă schimbare, iar lumea așișderea